Esther en haar Wolverslaving

Esther Schippers/ November 13, 2019/ 1 - Nederlands, Handwerken, Moederschap/ 0 comments

Toen ik Tirza’s oproep zag voor bloggers, zat ik bij mezelf te denken dat me dat wel heel erg aansprak. Handwerken, moederschap, en hier stukjes over bloggen, dat zou wel helemaal goed komen.
Ik zal me even voorstellen, ik ben Esther, 43 jaar jong, maar degenen die me al wat beter kennen die weten dat ik vastzit op de 26 jaar…

Boekenvol

Ik ben moeder van zes kinderen; vier van mezelf en twee bonus dochters. Uit mijn vorige huwelijk heb ik drie kinderen en mijn man twee uit zijn eerdere relatie. Samen hebben we een zoontje die een echt Bambam is, hij is nu twee jaar en echt zo eentje hebben we er nog nooit gehad… Hij praat al volzinnen voor zijn tweede jaar en weet de rest heel goed te vertellen wat ze moeten doen. Qua helpen staat hij vooraan in de rij.
De anderen zijn pubers, dus nu weten jullie natuurlijk al gelijk waarom ik zoveel kan schrijven over het moeder zijn. Heeele boeken vol… en dan nog een samengesteld gezin (al bijna 12 jaar) wat niet altijd over roosjes gaat.. maar hierover later vast meer. 

Tuinieren

Naast het handwerken vind ik tuinieren erg leuk, en vooral de moestuin. Het geeft zoveel voldoening om na een paar weken je zelf gekweekte groente op de bordjes te leggen van iedereen. Sinds een paar weken zijn we verhuisd naar een groter huis met een grote tuin. Hier kan ik straks los gaan, wanneer het weer mooier weer wordt. Bij het huis zit ook een grote garage wat voor mijn wol verslaving ook goed uit gaat pakken. Hier wil ik in de toekomst een spingroep gaan beginnen en nog meer leuke dingen heb ik in petto. 

Wolverslaving

Een wolverslaving, hoe kom je eraan? Mijn moeder, die heeft het gedaan… Nee, alle gekheid op een stokje. Mijn moeder was veel aan het breien in mijn kindertijd en die was echt supergoed. Ze heeft veel gebreid voor een handwerkzaak waar haar werk dan verder verkocht werd. Zij kreeg er destijds 25 gulden voor en zag het verkocht worden voor zoveel meer. 

Toen ik klein was had ik niet zoveel interesse erin, en nu kan ze me helaas niks meer leren. ze is met een leeftijd van 56 helaas overleden. 
Ik kreeg pas echt interesse in het handwerken toen ik bij Rick kwam. Ik had meer rust, zijn moeder en iemand anders die me heel dierbaar was hebben het vlammetje weer aangewakkerd. Het begon bij naaien, haken, breien en toen spinnen en vachten vilten, waarvan ik spinnen toch wel het leukste vind om te doen. Samen met het verven van het lontwol en alles wat er verder bij komt kijken. (het kaarden, rologs en rolags maken enz..)

De Wolhoop

Doordat mijn wolverslaving af en toe drastisch toeneemt ben ik de Wolhoop (te vinden op facebook en dewolhoopspinning op instagram) begonnen, hiermee hoop ik mijn uit de hand gelopen hobby enigszins een beetje te corrigeren. Samen met mijn dochter komt er steeds weer iets moois bij.

Ik hoop dat jullie volgende keer weer “aanhaken” bij mijn volgende “draadje”…

Share this Post

Leave a Reply