Drukte – hoe helpt handwerken hierbij?

Esther Schippers/ December 7, 2019/ 1 - Nederlands, Handwerken, Moederschap/ 0 comments

Na een drukke tijd en een gezellig avondje Sinterklaas met het gezin weer even een berichtje van mij. 

Waar ben ik zoal druk mee geweest, want druk zijn is natuurlijk voor iedereen een ander begrip. De een is al vermoeid wanneer er eten op tafel staat en de ander wanneer het huis aan kant is , gewerkt heeft en dan nog het idee heeft niks gedaan te hebben.

Verhuisd

Zoals eerder verteld zijn wij net verhuisd, helaas is het oude huis nog niet verkocht en moesten daar nog dingen gedaan worden. Voor ons was en is het een paleisje, muren in de Beton cire, alles goed in de lak, zonnepanelen die er nog geen jaar geleden geplaatst zijn. Een prachtige aanbouw, die we hebben laten zetten toen we meer kamers moesten realiseren voor het gezin. Heel wat jaartjes zijn we bezig geweest om alles tip top te maken en dat is gelukt, totdat we verhuisplannen kregen en er veel kijkers waren die de trap te smal vonden. Dus hop, de oude vertrouwde werkkleding maar weer aan en aan de slag. Het was een heel gedoe om alles te plannen, zodat het gezin er geen van zou ondervinden. Het is gelukt en nu maar duimen dat de koper zich snel aandient. De volkstuin hadden we opgezegd, omdat er hier aan huis ook al een moestuin is en alles aan vaste planten, bomen die mee moesten e.d. staan hier in de tuin, gelukkig. Ondertussen staat het volgende alweer op de kalender. Huur garage leeghalen, dozen uitzoeken en het huis hier weer omtoveren in een paleisje..

Mijn uitlaatklep

De Wolhoop begint steeds iets beter te draaien en op dit moment ben ik ook sokkenwol aan het verven, wat zo verschrikkelijk leuk is om te doen. Ik merk dat ik echt van de aarde tinten ben en de natuurkleuren.

Daarnaast heb ik nog prachtige rolags gemaakt in de kleuren van een IJsvogel en komt mijn vestje steeds verder af. Zou het lukken voordat de winter echt goed begint om hem af te hebben? Ik vraag het me af. De trui die ik voor mijn man heb gebreid, heb ik ook een jaar over gedaan. Oohh als ik daaraan terug denk krijg ik weer de rode vlekken in mijn gezicht…. Wat een ding. Die heeft bijna in kleine stukjes in de prullenbak gelegen… Toen hij hem van de week aan had was ik toch blij dat ik hem af heb kunnen maken. 

Handwerken is een uitlaatklep voor me, die ik echt nodig heb met het drukke gezin om me heen, maar wat door het gezin niet altijd lukt. Vooral niet als ik in een telpatroon zit… 

De tijd dat mijn kleine man nog even wat slaap pakt, grijp ik dan maar al te graag beet. Heerlijk om even gedachteloos te spinnen, wat toeren te breien en wat strengen of wat lontwol te verven. Vooral wanneer het buiten regent, koud is en ik dus lekker bij het houtvuurtje kan zitten.

Jullie raden het misschien al… de kleine man ligt op bed… ik ga snel nog even wat breien voor meneer weer wakker word. 

Hou jullie haaks… 

😉

Esther

Share this Post

Leave a Reply