Hoe schrijf ik een blogpost?

Nu begint het echt. Je gaat nu aan de slag. Ik raad je aan om te beginnen met het bedenken van een onderwerp. Wat ligt je aan je hart en wat wil je delen? Waar wil je dat je lezers van leren? Qua onderwerpen hebben we een aantal richtlijnen. Daar kan je lezen wat er qua inhoud toegestaan is. Die lees je hier.

Specifieke aanwijzingen voor je blog

Verder hebben we een aantal andere dingen die wij belangrijk vinden. Ik leg het je uit:

  1. We zien graag blogs van minstens 250 woorden. Het is fijn als er ook minstens 1 afbeelding bij zit, maar we hebben een aantal standaard afbeeldingen beschikbaar als je er geen hebt. Kan je die niet vinden? Geen zorgen, je redacteur zal dit voor je doen.
  2. Gebruik zover mogelijk correct Nederlands. Maar als je dit niet lukt, ook geen probleem, daarom worden alle blogs nog eens doorgelezen en gecorrigeerd!
  3. Begin je blog met een korte introductie. Waar ga je het over hebben? Wat kan de lezer van je artikel verwachten?
  4. Eindig je blog met een vraag. Op die manier krijgen we meer interactie met de lezers!
  5. Voeg indien mogelijk wat afbeeldingen toe.

Verder vragen we je om vanuit je hart te schrijven. Het is hier de bedoeling dat we van elkaar leren, door persoonlijke verhalen met elkaar te delen en open proberen te zijn. Je zal merken dat als het eerste enge deel er af is, het heel therapeutisch is om op te schrijven wat je doormaakt.

Lukt het niet? Loop je ergens vast? Geen zorgen, neem gewoon contact met ons op, en wij zullen proberen je te helpen.

Klaar?

Stuur ons een e-mail met je blog, geef goed aan of je naam vermeld mag worden of dat je liever anoniem blijft. Tada! Welkom bij de Handwerk United Club