Even voorstellen..

kylie/ October 15, 2019/ 1 - Nederlands, Depressie/burn-out, Handwerken, Moederschap/ 0 comments

Toen Tirza op zoek was naar bloggers, die wat te vertellen hadden over het moederschap, creativiteit en (geestelijke) gezondheid, voelde ik mij ‘geroepen’. En ik mag mij aansluiten bij Handwerk United, wat gaaf!

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Mijn naam is Kylie, 32 jaar en moeder van 2 lieve, innemelijke, sociale,explosieve, grappige, slimme kinderen. Jens van 7 en Isa van 5. Ik woon nu 4,5 jaar gelukkig samen met Vincent. Op dit moment staan we aan het begin van een traject met Isa, onderzoek naar ADHD en ook voor Jens gaat dit komen in de toekomst. Jens is Meerbegaafd en dit brengt ook weer zijn eigen uitdagingen met zich mee.

Ieder huisje heeft zijn kruisje en daar geloof ik zeker in. Achter gesloten deuren gaat er vaak zoveel schuil binnen een gezin. Ik geloof dat delen met elkaar de last minder maakt. Het helpt mij relativeren en dingen vanuit een ander perspectief te zien.

Ziekte en werk

Zo heb ik persoonlijk te maken gehad met depressie. Ik zal hier in een latere post meer op in gaan, maar het gaat steeds beter! Ook lichamelijke misere is er genoeg, ik heb fibromyalgie, hypermobiliteit, langzaam werkende schildklier, chronische rugpijn, hartproblemen en B12 tekort. Vooral dat laatste wil ik met deze blog meer aandacht aan geven.

Momenteel kan ik niet werken, ik ben (tijdelijk) 100% afgekeurd. Vanaf mijn 15e heb ik in de ouderenzorg gewerkt, altijd actief, zorgen voor ouderen, thuis en in een verpleeghuis. En dan niet meer kunnen werken op je 30e, doet heel wat met je.

Altijd creatief

En dan de crea-kant, wat doe ik zoal? Heel lang geleden heb ik van mijn oma geleerd om te breien, herkenbaar voor velen denk ik. Toch is dat toen niet echt blijven plakken. Op mijn 16e ben ik gaan borduren, voelde mij zo’n muts maar het gaf mij veel ontspanning. Op latere leeftijd ben ik gaan haken. Dat ging niet meteen makkelijk, ik verveelde mij tijdens het werken van nachtdiensten en ben met YouTube filmpjes gaan oefenen.

Vanuit daar ben ik een paar jaar geleden begonnen met wol verven en verkopen. Mijn eigen ‘webshopje’ werd geboren: Made By Kylie. Meestal verfde ik sokkenwol, maar ik kwam zelf niet veel verder dan recht breien, laat staan sokken maken! Daar moest verandering in komen 🙂 en nu brei ik meer dan ik haak. Hand gebreide sokken zitten zo lekker, ik wil niet anders meer. Naast het verven van garens, kwamen ook de spinvezels om de hoek kijken. Dat was zo’n twee jaar geleden en ik kreeg mijn eerste wiel van mijn oma. Deze werkte niet naar behoren, maar inmiddels heb ik een mooi dubbeltraps spinnewiel en vind ik het heerlijk om te spelen met wol en ontspannen te trappen.

Het is nog best een lang stuk geworden, in volgende blogposts zal ik steeds op elk onderwerp meer in gaan. Bedankt voor het lezen!

Liefs Kylie

Share this Post

Geef een reactie