Dus, je doet mee, je hebt inlog gegevens gekregen, en wat nu dan? Hoe verder? Ik leg het je graag stap voor stap uit.

Stap 1. Voeg een nieuwe post toe

Hierboven zie je je Dashboard. Hier kan je alles regelen wat maar nodig is voor onze website. Bij ‘Posts’ kan je zien welke blogs je al geschreven hebt, en je kan een nieuwe toevoegen.

Zo ziet het er dan uit. Je kan een titel toevoegen, en met de plusjes en icoontjes kan je tekst, verschillende soorten opmaak en ook foto’s toevoegen. Twijfel je? Geen zorgen, als je het stempel ‘auteur’ hebt gekregen, worden alle blogs nog door iemand anders gecheckt. Als je ergens aan twijfelt, zet het er of bij, of stuur ons een berichtje!

Stap 2. Schrijf je blog

Nu begint het echt. Je gaat nu aan de slag. Ik raad je aan om te beginnen met het bedenken van een onderwerp. Wat ligt je aan je hart en wat wil je delen? Waar wil je dat je lezers van leren? Qua onderwerpen hebben we een aantal richtlijnen. Daar kan je lezen wat er qua inhoud toegestaan is. Die lees je hier.

Specifieke aanwijzingen voor je blog

Verder hebben we een aantal andere dingen die wij belangrijk vinden. Ik leg het je uit:

  1. We zien graag blogs van minstens 250 woorden. Het is fijn als er ook minstens 1 afbeelding bij zit, maar we hebben een aantal standaard afbeeldingen beschikbaar als je er geen hebt. Kan je die niet vinden? Geen zorgen, je redacteur zal dit voor je doen.
  2. Gebruik zover mogelijk correct Nederlands. Maar als je dit niet lukt, ook geen probleem, daarom worden alle blogs nog eens doorgelezen en gecorrigeerd!
  3. Begin je blog met een korte introductie. Waar ga je het over hebben? Wat kan de lezer van je artikel verwachten?
  4. Eindig je blog met een vraag. Op die manier krijgen we meer interactie met de lezers!

Verder vragen we je om vanuit je hart te schrijven. Het is hier de bedoeling dat we van elkaar leren, door persoonlijke verhalen met elkaar te delen en open proberen te zijn. Je zal merken dat als het eerste enge deel er af is, het heel therapeutisch is om op te schrijven wat je doormaakt.

Lukt het niet? Loop je ergens vast? Geen zorgen, neem gewoon contact met ons op, en wij zullen proberen je te helpen.

Stap 3. Voeg afbeeldingen toe

Voeg het liefst minstens 1 afbeelding toe aan je blog, zodat we deze kunnen gebruiken op de hoofdpagina van de website. Dit doe je als volgt: klik op het plusje en selecteer ‘Image’ (voor foto zie hierboven).

In de media bibliotheek kan je dan afbeeldingen uploaden, maar er zijn er ook een paar die je kan gebruiken als je niks hebt. Je kan de afbeelding in de galerij selecteren, en dan zit hij in je tekst.

Stap 4. Instellingen goed zetten

Als volgende stap is het enorm behulpzaam als je een aantal dingen alvast instelt bij je blog. Ook hier is het niet erg als je dit niet lukt, wij zullen dit dan voor je doen. Maar ik kan je wel aanraden het te proberen, het is niet moeilijk, en ik heb foto’s voor je!

Selecteer de categorieën die van toepassing zijn op je blog. Selecteer gewoon alles waarvan jij denkt dat het van belang is, en selecteer ook de taal van je blog.

Kies de afbeelding die voor je blog gebruikt kan worden. Het liefst komt deze afbeelding ook voor in het artikel zelf, maar selecteer hem ook bij Featured Image. Zowel de Featured Image als de categorieën vindt je aan de rechterkant, bij ‘Document’.

Stap 5. Publiceren

Nu ben je klaar, gefeliciteerd! Heel erg goed gedaan, we zijn trots op je. Klik op ‘Publish…’, de grote blauwe knop rechtsboven. Nu zal een redacteur je blog lezen en de kleine foutjes uit de tekst halen. Mochten er echter problemen zijn met de inhoud van je tekst, dan nemen we contact met je op. We zullen nooit zomaar een blog weigeren zonder eerst te proberen het recht te zetten!

Veel plezier en welkom bij de Handwerk United club!