Waarom Handwerk United?

unfinished granny square with stork scissors

Het verhaal achter Handwerk United begon tijdens een hele moeilijke tijd. Of eigenlijk, meerdere moeilijke tijden. Het begon toen ik, Tirza, een student was. Ik kreeg mijn eerste burn-out, en de diagnose ADHD. Ik kwam thuis te zitten, genas, en probeerde het opnieuw. Toen kreeg ik de diagnose ASS, in de tussentijd trouwde ik, en kwam weer thuis te zitten.

De derde en laatste keer dat ik een burn-out had, was ik aan het proberen om mijn opleiding af te maken, en helaas lukte dat weer niet. Geen nieuwe diagnose deze keer, gelukkig. Ik was aan huis gekluisterd zonder enig gevoel van waarde te hebben. Door mijn burn-outs en depressieve periodes kon ik niet functioneren binnen een normale baan. Het was simpelweg teveel, zelfs dagen waarop ik een berg was moet doen kunnen teveel zijn.

Ik begon met het maken van podcasts over breien en haken, en ik startte met het maken van project tassen, onder de naam: The Purple Lady. Dit heb ik een paar jaar met veel plezier gedaan, maar voelde me toch ontevreden. Ik wilde meer. Ik verdiende niet veel, en ik werd eindelijk een beetje bekend als podcaster, maar het waren niet bepaald de grote dromen die ik altijd had gehad. En daarbij, ik voelde me zo alleen…

Ik was omringd door liefdevolle klanten en vrienden, allemaal online, maar ik voelde me nog steeds alleen. Ik wilde dingen met anderen doen, samenwerken, ideeën, tips en dromen uitwisselen. Maar bovenal wilde ik vrouwen die in dezelfde situatie zitten, het gevoel geven dat ze ook iets kunnen betekenen. Thuis zitten, het gevoel hebben dat je er niet toe doet? Het gevoel dat je nooit echt iets te DOEN hebt? Ja, je bent niet alleen.

Ik weet echter dat ieder persoon zijn of haar eigen talenten heeft, en ik wil een plek creëren waar deze talenten samen kunnen komen. Gewoon door zoveel tijd en energie erin te steken als je ervoor over hebt. Of dat nu 5 minuten per week is of 4 uur, dat maakt niks uit. We willen een plek voor jou hebben. Voor ons.

Dus, mag ik je bij de club verwelkomen?

Geef een reactie